Policie opět varuje seniory před podvodníky !

Vážení čtenáři,

rádi bychom touto cestou opět apelovali na všechny, aby poučili své rodiče či prarodiče.

Takové situace se neustále opakují a je proto nezbytné, abychom starším lidem opakovaně připomínali obezřetnost před cizími lidmi. Více informací již níže v přiložené tiskové zprávě.

senior_penizeVarujeme všechny seniory před podvodníky, kterým se daří starší lidi obelstít vymyšleným příběhem a vymámit z nich peníze. Včera jsme přijali oznámení o podvodném vylákání peněz od seniora (79) pod smyšlenou legendou.

Starý pán (79) se dopoledne vracel z nákupu. Poblíž autobusových zastávek na tř. Osvobození v Karviné byl osloven mužem sedícím v osobním vozidle. Neznámý muž řekl, že hledá nemocnici, kde údajně měl ležet jeho známý po autohavárii.

 

Senior v dobré víře muži začal vysvětlovat cestu, ale neznámý ho přerušil s tím, že není místní. Staršího muže požádal, aby si nastoupil do vozidla a do nemocnice ho navedl.

Pán tedy nastoupil. Ve vozidle seděli další dva muži. Po příjezdu jeden vystoupil a odešel do nemocnice. Po chvíli se vrátil a zeptal se, jestli by mu senior nevyměnil dolary za české peníze, starý pán souhlasil. Společně odjeli do seniorova bytu.

Pán neznámému předal hotovost ve výši 12 000 Kč. Neznámý peníze vložil do příruční tašky, zajistil visacím zámkem a předal poškozenému. Nato muži odešli s příslibem návratu a dokončením transakce, už se nevrátili.

Později starý pán ještě zjistil, že mu chybí dalších 6 000 Kč na hotovosti.

 

Popis podvodníků

Podle vyjádření poškozeného muži přijeli osobním vozidlem stříbrné barvy pravděpodobně zn. Mercedes. Muž, který seniora oslovil, byl vysoký asi 180 cm, věk 40 a 45 let, silné postavy, černé vlasy a knír. Mluvil německy, výslovnost v českém jazyce byla špatná. Na sobě měl tmavé sako.

Druhý muž ve vozidle byl vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy, věk kolem 30 let. Na sobě měl světlou košili. Tento muž mluvil pouze německy.

Třetí muž, řidič vozidla, věk kolem 30 let, štíhlé postavy, tmavé vlasy. I on hovořil pouze německy.

Místo, kde pán byl neznámým mužem osloven, je velmi frekventované. Domníváme se, že někdo mohl pachatele vidět. Ve vyšetřování nám můžou pomoci i další informace nebo indicie.

Žádáme případné svědky, aby nás kontaktovali na tel. čísle 974 734 651. Policisté Obvodního oddělení Karviná 1, ul. U Svobodáren 1298, přijmou jakékoli informace.

 

Rada pro seniory

NEZNÁMÉ OSOBY NEPOUŠTĚJTEDO SVÉHO BYTU.

Na podezřelé žádosti vůbec nereagujte.

Pokud máte podezření, že Vás oslovil podvodník, volejte tísňovou linku 158 nebo 159.

 

Tiskovou zprávu vydala Policie ČR

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..