Neumíte cizí jazyky? Nevadí, Seznam.cz vám stránky přeloží.

Vážení čtenáři,

každý z nás brouzdá po internetu a hledá nejrůznější informace. Problém však může nastat ve chvíli, kdy je stránka v cizím jazyce a my obsahu nerozumíme. Tuzemský internetový gigant Seznam.cz připravil pro méně jazykově vybavené návštěvníky internetu zajímavou vychytávku – překladač.

A právě o něm nám poví v následující tiskové zprávě Simona Pecková, ze společnosti Seznam.CZ

Prohlížeč od Seznam.cz přichází s novinkou. Ti, kteří jej používají při surfování na internetu, se mohou těšit na překladač celých webových stránek z angličtiny do češtiny.

Určitě už jste někdy při brouzdání na webu zažili situaci, kdy hledáte informace o dovolené, oblíbeném herci či třeba nový recept a stránka, kterou jste otevřeli, není česky. Pro některé z nás cizí jazyky nepředstavují žádnou bariéru, ale pro jiné to znamená konec porozumění textu a konec získávání dalších informací. Nyní však existuje nástroj, který uživatelům prohlížeče Seznam.cz pomůže celou stránku přeložit a ti si tak mohou nerušeně číst dál.

seznam_prekladac

„Občas na internetu zavítáme na cizojazyčné stránky. Ne každý člověk ovládá angličtinu, proto web buď opustí, nebo pracně kopíruje text, který pak vkládá do internetových překladačů. S prohlížečem od Seznam.cz tato nutnost odpadá. Pomocník pes Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu,“ vysvětluje Lukáš Kovač, produktový manažer prohlížeče Seznam.cz, a doplňuje, že „na své si přijdou i ti, kteří angličtině rozumí, ale sem tam jim vypadne slovíčko z hlavy. Konkrétní výraz a nově teď i celou větu nebo odstavec stačí označit a pravým kliknutím ji jednoduše přeložíte.“ A angličtinou to nekončí. Seznam.cz má v plánu postupně přidat i další jazyky a funkci překládání webových stránek brzy uvede i do mobilních telefonů.

 

DROZDÍK Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..