Orlovská Koliba změnila majitele, co nového čeká orlovské jazýčky ?

12.10.2015 0 Od DROZDÍK Petr

Vážení čtenáři,

přes léto jste měli možnost „se seznámit“ s Jakubem TRUBLEM i Kľagou IMRICHEM, kteří pro návštěvníky Orlovské Koliby připravovali na terase báječné věci na grilu.

Prázdniny nám skončily, lesopark začal přikrývat barevný podzim a s tím přišla i jedna velká změna. Rodinu Wybraniecovu, která se starala o restauraci 44 let vystřídali noví majitelé, a ty si dnes spolu s jejich plány do budoucna představíme.

Pánové, můj první dotaz zní „Proč Koliba?“
„Tak, restauraci jsme s kolegou Imrichem nějaký čas hledali, to je pravda. O Kolibě jsem se ale dozvěděl od své partnerky, která věděla, že pan Wybraniec hledá někoho schopného na gril a tak to všechno asi začalo.“

Co bylo tím impulsem, který vás přesvědčil o tom, že Koliba je to pravé kde chcete podnikat?
„Určitě unikátní místo tady v tom lesoparku, je to rozhodně něco jiného než klasická restaurace.“


Slyšel jsem o vás, že máte nějaké zkušenosti, které jste si přivezli ze světa, čím Kolibu tedy obohatíte?

„S kolegou jsme se poznali v Irsku, kde jsme 3 roky společně pracovali v hlavním městě v Dublinu. S tím že se jednalo o českou restauraci do které chodila zahraniční klientela ve které byl  jiný styl vaření, člověk tam poznal, že tam se vaří jinak ta česká kuchyně než u nás. Funguje to tam prostě úplně jinak než tady v České republice. Tady se strašně plýtvá, podnikatelé plýtvají vlastními zdroji a neumí využít naplno potenciál veškerých surovin které jsou k mání.“

Takže zde v Kolibě budete vařit česká jídla nebo se můžeme těšit i na nějakou irskou kuchyni?
„Budeme zde s kolegou prezentovat spíše jen ty zkušenosti, které máme a ty budeme přenášet do českých jídel. Jde o to, že se trochu jinak upraví ryba, trochu jinak se udělá paštika. Jsou to věci, které tady ti lidé znají, ale budou jinak ochucené, s jinými ingrediencemi, které nejsou až tak známé. Např. s vinným octem či bylinkami se dá i jinak pracovat než je jen použít do salátů apod.“

„Budeme se snažit oslovit občany města specifickými chutěmi. Lidé znají halušky, ale neznají je tak, jak je děláme my. neznají že se dají např. jíst s koprem, neznají že se dají jíst jen s brynzou nebo se zelím. To samé platí např. o kombinaci řepy s kozím sýrem.“

Dále chceme oslovit naše zákazníky i kvalitními surovinami, které čerpáme např. z farmy v Klokočově, která se zabývá biochovem jak v oblasti masa tak i sýrů. Tyto výrobky jsou úplně na jiné bázi a kvalitě než jakou lidé znají a to právě chceme do našich jídel promítnout.

koliba_uzené

 

Klasická česká otázka – jak se tyto suroviny a změny v přípravě jídel promítnou do cen? 
„Ceny se budou samozřejmě pohybovat od použitých surovin, každé maso stojí jinak, každý steak stojí jinak, my tu cenovou relaci budeme mít pohyblivou. Ale zase tím, že si jako majitelé sami vaříme, dáváme tomu tu přidanou hodnotu někde jinde, tak i to se promítne do ceny jídla, jelikož si nemusíme platit dva další kuchaře.“

Určitě nechceme, aby Koliba byla jen pro ty, kteří „mají něco v peněžence“, že ceny budou přijatelné i pro rodiny s dětmi. Jsem přesvědčen, že jsem si už udělali nějaké to menu díky tomu grilu v létě, kdy spousta lidí deklarovala že tam ta kvalita v tom jídle je a byli spokojeni i za tu cenu. Když si vezmete takový obyčejný hamburger, bez kterého se dnes žádný dobrý podnik neobejde, protože je to in, je to trendy. Tak kdekoliv přijdete a není to zrovna podnik, kde hamburger stojí 200 Kč, tak všude jinde máte kupné housky. My máme domácí housky, sami si meleme maso, doděláváme si sýry, sami si děláme dresink. Takže ta hodnota je úplně někde jinde a troufám si říci, že minimálně jsme nejlevnější v okolí. Takže ať si lidé přijdou vyzkoušet tu kvalitu, budeme jen rádi, mohou sami porovnat. „

koliba_burger

 

Jak to bude s placením? Jaké platební metody budete akceptovat?
„Budeme podporovat všechny druhy platebních metod, to znamená i stravenky i platby kartou. Platební terminál bychom tu měli mít co nejdříve.“ 

 

Trochu jsme nakousli téma společenských akcí, co plánujete? Budete pořádat i něco na letošní Silvestr?
„Letos už Silvestr nestihneme, počítáme že tak ty 4 měsíce než se rozkoukáme budou ještě hodně náročné protože máme co ladit a vylepšovat. Každopádně už nyní mohu prozradit, že budeme pořádat Svatomartinské hody a v Novém roce např. nějaká Valentýnská meny, ochutnávky vín, budou pivní speciály apod.“

 

Budete ještě letos přijímat nějaké rezervace na místa, na nějaké společenské akce?
„Ano, samozřejmě, jsme schopni splnit přání našich zákazníků, takže určitě bereme v potaz nějaké uzavřené společnosti, jako je oslava narozenin, víkendové akce apod. Je tady i uzavřená banketka pro takovéto typy akcí, takže určitě to není problém.“ 

Jakub TRUBL a Kľaga IMRICH

 

Bude fungovat dál rozvoz jídel?
„Určitě, rozvoz jídel bude zachován. Spolupracujeme i s různými portály, které budou nabízet naše jídla na rozvoz.“

 

Je něco, co třeba zmizí z nabídky Orlovské Koliby?
„Ano, v Kolibě už nebudeme nabízet Sushi. Jednak je to záležitost, kterou neumíme a za druhé si myslíme, že Sushi do restaurace jako je právě Koliba nepatří.“