Hangsphere – projekt, který dává lidem možnost najít nejen nové přátele, ale i společnou zábavu.

Vážení čtenáři,

logo_hangsphereje mi ctí vám představit nový projekt „Hangsphere“, který vytvořil Filip Šustík ze sousedních Dětmarovic.

Filip vystudoval právnickou fakultu na Masarykově univerzitě v Brně a nyní pracuje jako advokátní koncipient v jedné nejmenované orlovské advokátní kanceláři. I když bydlí v Dětmarovicích, tak o sobě tvrdí, že je srdcem blíž spíše Orlové, protože zde studoval jak základní školu tak i na místním gymnáziu.

Jeho projekt mne zaujal, protože jeho cíl je podobný tomu mému – vytvářet něco užitečného pro občany tohoto města, a proto jsem její kontaktoval abych zjistil nejen více informací o něm i o celém projektu, ale také navázal spolupráci a pomohl jeho projekt posunout alespoň o trochu dál.

Filipe, co Tě vedlo k tomu, vytvořit projekt „Hangsphere“?
„Nápad vznikl po mém návratu ze studií v Brně, kdy jsem přemýšlel jak naplnit svůj volný čas, kde najít nové přátelé a zapojit se do nějakých společných aktivit, např. zahrát si s někým deskové hry. Spousta událostí (a teď nemyslím jen deskové hry) se dají najít na Facebooku nebo na webu jednotlivých podniků, ale určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že v tom velkém množství informací nelze sledovat všechno. Proto jsem se rozhodl, že všechny tyto aktivity „dám“ na jedno místo a tím je právě „Hangsphere“.

Na jakém principu „Hangsphere“ funguje?
„Hangsphere jsem naprogramoval tak, aby bylo možné se přihlásit prostřednictvím Facebook účtu, je to jednoduché. Pokud Facebook daný člověk nemá, může se zaregistrovat běžným způsobem. Portál má celkem 3 možnosti jak událost vytvořit. Můžete vytvořit událost/akci bez nějakých zvláštních omezení a kritérií, události/akce, ve kterých si potřebujete určitě nějaká kritéria jako je věk, počet účastníků apod. a v poslední řadě je tu soukromý typ akce, která se zobrazí jen pozvaným jedincům. 
Události i jednotlivé organizátory pak lze zpětně hodnotit, Aby pro příště ostatní věděli, jak akce dopadla. „

Jak dlouho jsi na projektu pracoval ?
„Asi od června 2014. Na projektu jsem ale pracoval ve dvou etapách.“

Jaké máš plány s projektem „Hangsphere“?
„V tuto chvíli se zaměřuji na Moravskoslezský kraj, pokud bude mít projekt potenciál, rád bych jej rozšířil na celou Českou republiku. Projekt v tuto chvíli ještě roste, Rodí se další nápady, vychytávají se drobnosti, takže rád přivítám i návrhy na vylepšení. Najedete jej nejen na webu, ale také i na Facebook stránce.“ 

 

Závěrem

Chtěl bych poděkovat Filipovi, že si na mne udělal čas a že představil svůj zajímavý projekt i čtenářům našeho portálu eOrlová. Projekt také zkouším, již v něm můžete nalézt událost na letošní třetí ročník akce Ukliďme Česko – Ukliďme Orlovou.

Takže určitě této možnosti využijte  a zaregistrujte se. Projekt je určitě zajímavý a ušetří vám nejen spoustu času hledáním jednotlivých aktivit, ale také vám třeba pomůže najít nové přátele.

 

DROZDÍK Petr‘
šéfredaktor

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..