Klienti cestovní kanceláře ARMITOUR na dovolenou neodletěli. Případ řeší Policie.

Zoufalost, strach a zlost. To vše v těchto chvílích prožívají klienti orlovské cestovní kanceláře ARMITOUR, s. r. o., vedenou jednatelkou Dagmar SOBOTÍKOVOU, na kterou bylo v pátek 8. 7. 2016 podáno hned několik trestních oznámení za podvod při zprostředkování dovolené.

Můžeme potvrdit, že policisté Obvodního oddělení Policie ČR – Orlová přijali oznámení týkající se podezření protiprávního jednání v oblasti cestovního ruchu. Věc je ve stádiu prověřování a probíhá sběr informací a podkladů podstatných pro trestní řízení.

Domníváme se, že poškozených v této věci může být více. Soudíme, že ne všichni, kteří chtěli odjet na dovolenou a byli uvedeni v omyl, nás kontaktovali.  

Vyzýváme zákazníky orlovské cestovní agentury Armitour, kterým nebyly poskytnuty již zaplacené služby, nechť neprodleně kontaktují Obvodní oddělení Policie ČR Orlová, případ šetří prap. Bc. Roman Mareček. 


por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková

ck_armitourPodvedených klientů, kteří přišli v pátek na obvodní oddělení Policie ČR je podle informací, které má portál k dispozici 12. Zda je toto číslo konečné, zatím není známo.

Poškození klienti od cestovní kanceláře obdrželi neplatné cestovní smlouvy, ve kterých chybělo rezervační číslo zájezdu. „Volala jsem přímo do cestovky, od které měl být zájezd uskutečněn, a samozřejmě o nás nic nevěděli. Tak samo dopadl i náš kamarád.“  líčí jedna z klientek orlovské cestovní kanceláře, která na dovolenou v hodnotě 100 tis. korun neodletěla.

Klienti se obávají, že by mohla jednatelka cestovní kanceláře před spravedlností utéct do zahraničí.
Podle výpisu z obchodního rejstříku se cestovní kancelář ARMITOUR potýkala s finančními problémy již od října  2014 a na společnost jsou uvaleny celkem 3 exekuce.

Společnost funguje v Orlové od roku 1999 a zprostředkovává nebo pořádá zájezdy nejen po České republice a Slovensku ale také do Chorvatska či wellness pobyty.

Webové stránky cestovní kanceláře http://www.armitour.cz/ jsou již zrušeny. Facebook stránka zatím stále funguje. Jakou mají klienti šanci, že dostanou své peníze zpět portál zjišťuje u pojišťovny ČPP, kde je cestovní kancelář pojištěna.

Potvrzujeme, že ARMITOUR – CESTOVNÍ KANCELÁŘ s.r.o. je u nás pojištěna. Klienti by mohli žádat odškodnění, pokud by jim vznikla újma z důvodu úpadku cestovní kanceláře. Sjednané pojištění se vztahuje pouze na zájezdy organizované jmenovanou cestovní kanceláří.

Na cestovní smlouvě, respektive na smlouvě o zájezdu, je vždy uveden pořadatel zájezdu a pokud pořadatel zájezdu není v úpadku, je povinen  dostát svým závazkům. Na zájezdy jiných CK se toto pojištění nevztahuje.

Mgr. Renata Čapková
tisková mluvčí pojišťovny ČPP, a. s.

Jednatelku společnosti, paní Dagmar Sobotíkovou s žádostí o vyjádření se redakci zatím kontaktovat nepodařilo.

 

DROZDÍK Petr

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..